hazer

De Rookmachine of Hazer

 

Om dat er veel wilde verhalen over rookmachines de ronde doen, hebben we hier iets meer uitleg:

 

Waarom gebruiken we rook?

De belangrijkste reden om een rookmachine in te zetten, is dat de verlichting er veel mooier uitkomt op uw feest. De lichtstralen worden zichtbaar gemaakt en alles ziet er meer magisch uit.

 

Uiteraard kunnen we de hoeveelheid rook nauwkeurig doseren, vanaf haast onzichtbare rook puur voor de lichteffecten, tot vol in de rook, waarbij men amper nog een meter ver kan kijken.

 

Verschil tussen een Rookmachine en een Hazer:

De Rookmachine geeft echt volle rook voor een spectaculair effect.

Dit is meestal het juiste apparaat voor de wat grotere feesten.

 

De Hazer, het woord “haze” zegt het eigenlijk al,

geeft meer een onzichtbare mist door de ruimte. Daardoor is de hazer wat subtieler en minder opvallend voor uw publiek.

Maar deze mist is wel heel belangrijk om de lichtshow goed tot zijn recht te kunnen laten komen.

 

Vroeger hadden we zo’n Hazer nooit nodig. De gasten mochten nog roken in de feestruimte, en de noodzakelijke “haze” ontstond dan vanzelf.

 

Niet slecht voor uw ademhaling

Van rookmachines word vaak gedacht dat ze op de keel slaan en vettigheid afgeven. Dit is slechts ten dele waar.

Er zijn slechte, goedkope rookmachines, deze worden dan gevuld met goedkope rookvloeistof en deze geven nog wel eens problemen.

Deze goedkope rook stinkt meestal ook naar een brandluchtje.

 

Wij gebruiken professionele toestellen waarin de temperatuur met een computer geregeld word. Op deze wijze kan de vloeistof nimmer verbranden en zijn er geen rare geuren. Deze rook kan veilig ingeademd worden, zelfs door astma patiënten!

De vettigheid waarover wordt gesproken is in ons geval ook niet van toepassing, maar slaat op zogenaamde oilcrackers. Deze worden voor dezelfde toepassing gebruikt en laten inderdaad nog wel eens een vettig residu achter. De samenstelling van de vloeistof is echter totaal anders, en wordt door ons niet gebruikt.

 

De Rookvloeistof

Voor de vloeistof gebruiken we uitsluitend de beroemde Martin ZR mix. Deze vloeistof word bij elke professionele toepassing over de hele wereld gebruikt, en is volkomen veilig.

 

Af en toe denkt men zelfs met ZR mix dat de rook op de keel slaat, maar u hoeft zich echt geen zorgen te maken over de gezondheid van uw feestgangers, de grootste artiesten over de hele wereld staan dagelijks in deze “rook” en een professionele zanger of muzikant zal daar nooit enig risico mee accepteren.