LIVE

FINCH discoteam LIVE, DJ met saxofonist, zangeres, violist en dansers. Voor bruiloft, bedrijfsfeest of ander evenementHoewel ik vermoed dat jullie je wel kunnen indenken wat de voordelen zijn van een DJ ten opzichte van een band, ga ik er toch even snel een paar noemen…

Waarom DJ?
In de eerste plaats beschikken de meeste bands over een wat beperkt repertoire, terwijl onze DJ’s met hun haast oneindige repertoire razendsnel kunnen schakelen en kunnen inspringen op verzoekjes en op wat er op de dansvloer gebeurt. Er kan gedanst worden op ouderwetse rock ’n roll, maar ook op de allernieuwste dancehits. De nummers klinken bovendien ook precies zoals je ze kent of (indien gewenst) juist nog vetter in een lekkere remix. Daarbij loop je geen risico dat de zanger toevallig net verkouden is of de band een plaatsvervangende gitarist heeft meegenomen.

Natuurlijk kan de pauze van een band altijd opgevuld worden met een ‘pauzemuziekje’. Dit is echter niet te vergelijken met de avondvullende set van een DJ. Waar een band vaak behoorlijk dominant aanwezig is (omdat ze eigenlijk altijd op hoog volume spelen) kan een DJ de avond netjes opbouwen zodat mensen zich in het begin van de avond fatsoenlijk aan elkaar verstaanbaar kunnen maken en het volume geleidelijk aanpassen aan de sfeer.

Bij de FINCH discoteam White Shows krijg je tot slot niet alleen een goede DJ die voor jullie de muziek verzorgd, maar ook nog een stijlvolle DJ booth met luxe uitstraling, de nodige ‘body’ en een hoogwaardige lichtshow die garant staat voor een swingende avond… de ruimte oogt direct feestelijk en nodigt uit tot dansen!

Toch live!
Eerlijk is eerlijk… wij zullen heus niet ontkennen dat een band ook echt wel iets heeft. Daar hebben we uiteraard iets op gevonden: FINCH discoteam LIVE! Door onze DJ shows aan te vullen met één van onze professionele muzikanten profiteer je van de voordelen van een DJ, en heb je tóch het live-aspect van de band!

De meest populaire combinatie is met saxofonist, omdat deze het gemakkelijkst mee kan spelen met vrijwel alle muziekstijlen. De DJ draait ‘gewoon’ zijn set en de saxofonist vult deze (met een swingende en interactieve improvisatie!) aan tot een zeer swingend en opzwepend geheel. De saxofonist is overigens slechts één van de vele mogelijke combinaties. Voor nog meer interactie wordt dit duo aangevuld met bijvoorbeeld een optreden van een percussionist waar de energie vanaf spat of een zanger(es) die de lekkerste liedjes uit verschillende genres ten gehore brengt! Zelfs een violist of gitarist behoren tot de mogelijkheden. Deze kunnen naar wens gecombineerd worden tot jullie ideale formatie. Samen kijken we naar de meest optimale muzikale invulling en zorgen we voor een avond vol muzikale verrassingen!

Leuk extraatje: als jullie kiezen voor de saxofonist kan ik jullie tegen een geringe meerprijs een uniek concept aanbieden: de Vintage SAX. Bij de entree wordt een ‘antieke grammofoonspeler’ geplaatst, waarop plaatjes uit de oude doos worden afgespeeld. Terwijl de gasten binnendruppelen speelt de saxofonist mee op de heerlijk nostalgische deuntjes… zodra de gasten binnen zijn voegt de saxofonist zich bij de DJ en maken ze er samen een te gekke avond van!

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb weten te overtuigen en hoor het graag als jullie vragen hebben. Mocht ik jullie kunnen helpen in de keuze ben ik uiteraard altijd bereid jullie van advies te voorzien!

PS: download hier een filmfragmentje van onze show met saxofonist:

FINCH discoteam DJ en sax

en een linkje naar ons YouTube kanaal: